75 Yıldır Saygıyla Sevgi Üretiyoruz...

Değerlerimizi Yaşatarak Büyüyoruz…

Petek Pastanesi’nin öyküsü 1916 – 1917 yıllarında Rusya’da Nicholas’ın ve Bolşevikliğin hüküm sürdüğü yıllara dayanır. Bu yıllarda Çamlıhemşin’li Hasan Usta’nın Rusya’da pastanecilik mesleğine adım atmasıyla  yaklaşık bir asrı deviren bir tutkunun temelleri atılmıştır. Bu süreçte oğlu Tevfik’in de bu mesleğe ilgisi  ve becerisi olduğunu anlayan Hasan Usta, oğlunu bu mesleği en iyi şekilde icra etmesi için yetiştirmeye başlar. Baba ve oğul bir süre sonra Rusya’daki iç karışıklıklardan dolayı İran’ın Tahran şehrine göç etmeye karar verirler.

  • Hasan ve Tevfik Usta’nın kaliteden ödün vermeden, sabırla çalışarak ürettiği ürünler kısa zamanda Tahran’da da herkesin aradığı lezzet haline gelir.  Hünerleri İran’ın Şah’ı Rıza Pehlevi’ye kadar yayılır ve İran Şah’ına hizmet etmeye başlarlar.
  • İran’da geçen yedi yılın ardından pastanecilik mesleğini Türkiye’de sürdürmeye karar verirler ve 1942 yılında İskenderun’da Şehit Pamir Caddesi’nde ‘ Hemşin Pastanesi ve Fırını’nı açarlar. O yıllarda, Pasta Salon’u olarak bilinen yirmi metrekarelik bu mekanda en fazla dokuz misafir ağırlanabilmektedir. 1942 yılında İskenderun’da açılan bu pastane aynı zamanda Hatay’ın ilk pastanesidir. Hasan Usta’nın oğlu Tevfik Usta, Hatay’a somun ekmeğini getiren ilk kişi olarak da tanınmaktadır.
  • Tevfik Usta; bilgisini, deneyimini, işe duyduğu saygı ve sevgiyi, büyük özen ve emekle kurduğu pastaneyi 1965 yılında oğulları Necati ve Hasan Alpagül’e teslim etmiştir. Ailenin üçüncü kuşağından olan Necati ve Hasan Alpagül kardeşler Hemşin Pastanesi ve Fırını’nı  ‘Petek Pastanesi’ ne dönüştüren kişiler olmuştur.
  • 1968 yılından itibaren ‘Petek Pastanesi’ adıyla hizmet vermeye devam eden pastane; önceki kuşaklarından aldığı bilgiyi ve tecrübeyi, bilim ve tekniğin getirdiği yenilikler doğrultusunda geliştirerek şuan ailenin  dördüncü kuşağı tarafından yönetilmektedir.
null

Günlük Üretim, Taze ve Doğal Ürünler…

Üretim tesisimizde büyük titizlikle, yüksek ve standart kalitede üretilen ürünlerimizin her zaman taze olmalarının sırrı günlük olarak üretilmeleridir. Raf ömrünü uzatmak için ürünlerimizde katkı maddesi kullanmayız, bu sebeple sizlere sunduğumuz tüm ürünlerin belirli bir raf ömrü vardır. Eğitimli personellerimiz tarafından kontrol edilen ve raf ömürlerini dolduran ürünler satıştan kaldırılır.

Hijyenik, Lezzetli ve Butik…

Kalitesini koruması için en iyi koşullarda muhafaza edilen hammaddeler; hijyenik koşullara sahip modern üretim tesisimizde eğitimli ve tecrübeli personellerimiz tarafından işleme alınır. Hammaddenin kalitesini ve lezzetini kaybetmeden işlenmesi için ayrı bir özen gösterilir. Modern yöntemler ve araçlar ile yapılan fabrikasyon üretim yerine, modern yöntemler kullanarak yapılan butik üretimi tercih eden Petek Pastanesi’nde ‘geleneksel lezzetlerin muhafaza edilmesi’ ön plandadır.

Önceliklerimiz bölümünde ilk sırada belirttiğimiz ‘hijyen’ kontrolünü sağlamak için ‘sürekli kontrol sistemi’ geliştirmiş olup; personel hijyeni, alet – ekipman, ortam hijyeni ve son ürünlerin analizleri akredite edilmiş laboratuvarlar tarafından düzenli olarak yaptırılmaktadır. Gıda güvenliği sistemi gereği; üretim-depolama ortamı ve kullanılan tüm alet-ekipmanlar düzenli olarak temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir, ayrıca üretimde kullanılan tüm ölçüm cihazları akredite firmalar tarafından kalibre edilmektedir.

Üretilen ürünler pastanemizin kullanım amaçlarına göre ayrılmış üretim bölümlerinde ( baklava, yaş pasta, kuru pasta, künefe ve dondurma birimleri ) büyük bir özen ile hazırlanmakta ve bu süreçte kontrollerden geçmektedir. Pastanemizin bünyesinde bulunan gıda mühendisi ve deneyimli- tecrübeli ustaların bulunduğu teknik kadro ile tüm hammaddelerin ve son ürünlerin duyusal kontrolü yapılmaktadır.

Kalite ve Ar-Ge

SÜREKLİ İYİLEŞTİRMEYE VE YENİLİĞE İNANIRIZ..

Kalite hammaddeden başlar‘ anlayışının benimsendiği pastanemizde; hammaddeden başlayan ve nihai ürünü sizlere ulaştırıncaya kadar süren tüm aşamaların kontrol edildiği bir gıda güvenliği zinciri oluşturulmuştur. Ürünlerde kullandığımız hammaddelerin kalitesi hem tedarikçilerimiz tarafından, hem de bizim tarafımızdan hammaddelerden numune alınarak akredite laboratuvarlarda analiz edilmektedir. ISO 22000 2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarının uygulandığı  TUV Austria tarafından kanıtlanan pastanemizde, tedarikçilerimizden başlayan bir gıda güvenliği denetimi uygulanmaktadır.

Geniş üretim kadrosuyla, 800’den fazla ürün çeşidi bulunan pastanemizde ürün portföyünü zenginleştirmek için düzenli olarak ar-ge çalışmaları yapılmaktadır. ‘Misafir odaklılık anlayışı benimsenerek yapılan bu çalışmalarda ortaya çıkan ürünler, deneyimli ustalarımız tarafından kontrol edilmekte ve sonrasında pastanemize gelen misafirlerin damak zevkine sunulmaktadır. Misafirlerimizin başarılı bulduğu ürünler ürün portföyümüze eklenmekte ve bu sayede sektörün gelişmesine de katkıda bulunulmaktadır.

Prensiplerimiz

ÖNCE KALİTE…
  • Kalite
  • Hijyen ( İnsana ve Çevreye Saygı )
  • Fark yaratmak ve şaşırtmak (Tatda / Rayihada / Görüntüde / Hizmette / Serviste )
  • Maksimum çeşit
  • Saygı ve Sevgi
  • Dürüstlük ve Şeffaflık
  • İnsana, Sağlığa ve Çevreye Duyarlılık
  • Sorumluluk ve Hesap Verebilirlik
  • Yenilikçilik ve Katılımcılık
  • Misafir Mutluluğu için Özveri ile Çalışmak
  • En Doğal ve en kaliteli malzemelerle hijyenik ortamlarda üretim yapmak
  • Hizmeti daima güler yüz ile sunmak
  • İş mükemmelliğini esas almak ve sistemimizi sürekli iyileştirmek
  • Şirketimizi hedeflerle yönetmek ve kaynaklarımızı verimli kullanmak
  • Misafirlerimizi şirketimizin temel varlık sebebi olarak kabul edip misafir odaklı çalışmak